puszka.pl - pysznie!

Banany z grilla z orzechami włoskimi


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1 mały banan
1 łyżeczka płynnego miodu (opcjonalnie; w wersji wegańskiej pominąć)
4 połówki łuskanych orzechów włoskich

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik/grill. Banana obrać i przepołowić wzdłuż. Powierzchnię przecięcia posmarować miodem. Orzechy posiekać i posypać połówki banana. Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu/ na grillu i grillować ok. 4-5 minut.

Robiąc banany na grillu można je też piec w całości (bezpośrednio na grillu lub w folii alu), a dopiero po upieczeniu naciąć wzdłuż z jednej strony, żeby powstała taka łódeczka. Do środka wsypać orzechy i gotowe :)
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 9, 2002
Źródło/autor przepisu: na podstawie "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 4/2002

Twoje zapiski: