1 mały banan
1 łyżeczka płynnego miodu (opcjonalnie; w wersji wegańskiej pominąć)
4 połówki łuskanych orzechów włoskich
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik/grill. Banana obrać i przepołowić wzdłuż. Powierzchnię przecięcia posmarować miodem. Orzechy posiekać i posypać połówki banana. Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu/ na grillu i grillować ok. 4-5 minut.
Robiąc banany na grillu można je też piec w całości (bezpośrednio na grillu lub w folii alu), a dopiero po upieczeniu naciąć wzdłuż z jednej strony, żeby powstała taka łódeczka. Do środka wsypać orzechy i gotowe :)
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 4/2002