puszka.pl - pysznie!

Papryka faszerowana tofu z prażonym słonecznikiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

6 dużych papryk
250 g tofu
100 g ziaren słonecznika
1 łyżka sosu sojowego
sok z cytryny
1 łyżka oleju
1 łyżka tymianku
sól
pieprz

Przygotowanie:

Umyć i wydrążyć papryki, ścinając z nich "pokrywkę" tak, aby powstały miseczki na farsz. Pestki wyrzucić, a farsz zachować.

Pestki słonecznika wrzucić na suchą patelnię, skropić sosem sojowym i uprażyć. Pokroić tofu w drobną kostkę, dodać słonecznik, sok z cytryny, drobno pokrojone środki z papryki (bez pestek), olej i przyprawy.

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i włożyć do miseczek z papryki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 4/2002

Twoje zapiski: