Pasta twarogowa z kaparami i ogórkiem konserwowym
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			250 g twarogu
100 g masła
1-2 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka kaparów
1 ogórek konserwowy
1 opakowanie mieszanki przypraw do past twarogowych Kotanyi
lub własna mieszanka:
- papryka
- sól
- cebula
- pietruszka
- czosnek
- szczypiorek
- gałka muszkatołowa
- pieprz czarny
- pieprz cayenne
- bazylia
- kminek
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Utrzeć masło o temperaturze pokojowej. Dodać 1 opakowanie przyprawy do past twarogowych, twaróg, śmietanę, posiekane kapary i ogórek konserwowy, dobrze wymieszać.
	 
	
	
	
		Wskazówki i uwagi:
		Ja osobiście kaparów nie siekałam (nie ma potrzeby - są małe), dodałam ich więcej, tak samo jak i ogórka, i wyszła bardzo smaczna, czerwono-zielona pasta.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: