puszka.pl - pysznie!

Krem czekoladowy z kiełków pszenicy

Krem jest doskonały do przekładania biszkoptów, herbatników i innych ciast.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

skiełkowana pszenica
żółtko
cukier puder
masło
kakao lub czekolada
cukier waniliowy

Przygotowanie:

Miksujemy 2 łyżki kiełków pszenicy na jednolitą papkę. Dodajemy żółtko, cukier puder do smaku, kakao lub czekoladę, cukier waniliowy.

Wskazówki i uwagi:

Możemy dorzucić również suszone morele, rodzynki, sok i skórkę z cytryny lub dżem, konfiturę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek (Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia")

Twoje zapiski: