puszka.pl - pysznie!
Kurki jako farsz do naleśników
naleśniki i inne wrapy (np. tortilla)
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
kurki
cebula
ew. por
ew. pomidor
sól
pieprz
ew.
sos beszamelowy
:
50 gr. masła (w wersji wegańskiej olej/oliwa)
50 gr. mąki
3/4 litra mleka (w wersji wegańskiej mleko sojowe)
sól
pieprz
Przygotowanie:
Kurki poddusić z cebulką, trochę soli, trochę pieprzu. Dodać np. trochę pora, trochę więcej cebuli albo pomidora.
Naleśniki można polać na talerzu
sosem beszamelowym
, ew. zapiec w piekarniku pod beszamelem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-06-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z pl.rec.kuchnia, przepis podala Ewa
Twoje zapiski: