Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
2 marchwie
olej rzepakowy
hojna lyzeczka curry
kilka szczypt asafetidy
garsc glabow od kapusty pekinskiej
3 chochle "do zupy" ugotowanego ryzu
2 lyzki stolowe sosu sojowego shoyu
pieprz czarny
Przygotowanie:
1. umylem i pokroilem 2 marchwie na waskie paski
2. rozgrzalem olej rzepakowy na duuuzej patelni
4. wrzucilem marchew
3. dodalem hojna lyzeczke curry (madie in hongkong)
4. dodalem kilka szczypt asafetidy
5. zmineijszylem gaz i przykrylem pokrywka
6. pokroilem garsc glabow od kapusty pekinskiej
7. wrzucilem glaby po ok. 10 minutach do marchwi
8. poszedlem sobie na 10 minut - dusilo sie na malym gazie
9. wrocilem i dodalem 3 chochle "do zupy" ugotowanego ryzu
10. dodalem 2 lyzki stolowe sosu sojowego shoyu
11. zmielilem i dodalem hojnie czarnego pieprzu
12. dodalem troche wody i wymieszalem
13. poczekalem chwile az sie ryz podgrzeje
Twoje zapiski: