puszka.pl - pysznie!

Zupa krem z porów na bulionie


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 pory
ok. litr bulionu warzywnego
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
grzanki

Przygotowanie:

Pory myjemy, siekamy i gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości.

Rozdrabniamy malakserem. W trakcie możemy dodać troszkę wody, do pożądanej konsystencji - jak jest za gęste, to kiepsko się rozdrabnia. Solimy, dodajemy pieprz {sprytnie to napisałem, żeby się nie kojarzyło :) } oraz dużo gałki muszkatołowej.

Na końcu dodajemy grzaneczki pokrojone w kostkę prosto do talerza.
Nadesłał(a) pat, dnia: May 27, 2002
Źródło/autor przepisu: z grupy dyskusyjnej ircx.pl.polskavege lub pl.soc.wegetarianizm

Twoje zapiski: