puszka.pl - pysznie!

Surówka ze świeżego kalafiora z ogórkami małosolnymi i kukurydzą

Surówka wykorzystywana do obiadu, kanapek i na imprezach. Pyszna!


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

świeży kalafior
6 średnich ogórków małosolnych
puszka kukurydzy
5-6 łyżek majonezu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Kalafior oczyścić z zielonych liści, podrobić na większe różyczki, spaczyć w gorącej wodzie przez 1-2 minuty, ostudzić . Tak przygotowany zetrzeć na tarce warzywnej o dużych oczkach. W ogórkach małosolnych odkroić obie końcówki, pokroić w drobną kostkę. Dodać kukurydzę z puszki. Wszystkie składniki połączyć, dodać odrobinę soli i pieprzu i wszystko połączyć z majonezem. Udekorować sałatą lub koperkiem.
Nadesłał(a) ~Zuzka, dnia: May 25, 2002
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: