puszka.pl - pysznie!

Makaron z sosem orzechowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

makaron (raczej z tych grubszych)
150 dag orzechów włoskich
2 ząbki czosnku
250 ml śmietanki
gruba sól
pieprz
parmezan do posypania

Przygotowanie:

Ugotować makaron.

Orzechy włoskie "przesmażyć" na sucho na patelni. Następnie rozbić w mikserze na okruchy (ja pokroiłam nożem na jakie takie kawałki) z czosnkiem, śmietanką, grubą solą i pieprzem. Tak przygotowany zimny sos wlać do dużej salaterki.

Wsypać do sosu gorący makaron, wymieszać. Podawać z parmezanem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 5, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: nbaume

Twoje zapiski: