puszka.pl - pysznie!

Sałatka wiosenna z jajkami, rzodkiewką i kukurydzą w sosie majonezowo-smietanowym


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

10 jajek, pół słoika (dżemówki) majonezu, pół szklanki kwaśnej smietany, pęczek szczypiorku, pęczek rzodkiewki, puszka kukurydzy, sól, pieprz, bazylia, pieprz ziołowy, szczypta oregano

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, pokroić w dużą kostke, posiekać szczypiorek, rzodkiewkę pokroić w półplasterki, wrzucić do miski, dodać odsączoną kukurydzę; majonez, śmietanę, przyprawy wymieszać, dosyć mocno posolić, dodać do sałatki, lekko wymieszać, wstawić na godzine do lodówki, podawać z ciemnym chlebem
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2002-04-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: