puszka.pl - pysznie!

Twarożek marchewkowy z miodem

Podawać z chlebkiem razowym. Zapewne można użyć tofu zamiast sera i cukru zamiast miodu, ale jak to smakuje, nie wiem.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

marchewka
kawałek białego sera półtłustego
łyżka miodu
sok z cytryny

Przygotowanie:

Marchewkę zetrzyj na tarce, utrzyj z serem, miodem i sokiem z cytryny, aby powstała pomarańczowa apetyczna masa plastyczna. Musi się dobrze lepić, czemu służą wszystkie składniki inne niż marchewka, więc tej nie może być za dużo.

Wskazówki i uwagi:

Spróbować nie zaszkodzi, zwłaszcza że można najpierw, tak na wszelki wypadek, zrobić małą ilość. Ale dla mnie - pycha!
Nadesłał(a) nuala, dnia: Mar 23, 2002
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: