puszka.pl - pysznie!

Sos czekoladowy (kakaowy)


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 żółtko
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka kakao
1 szkl. mleka
2 łyżki cukru
wanilia lub cukier waniliowy

Przygotowanie:

Z żółtka, mąki ziemniaczanej, kakao i 3 łyżek mleka sporządzić zawiesinę.

Mleko zagotować z cukrem, dodać cukier waniliowy lub wanilię, ponownie zagotować. Przygotowaną wcześniej zawiesinę rozprowadzić 3 łyżkami wrzącego mleka. Wlać, mieszając, do gotującego się mleka. Zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: