puszka.pl - pysznie!

Sos owocowy z marmolady


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

5 łyżeczek marmolady owocowej (z owoców dzikiej róży, derenia, żurawin, porzeczek itp. lub marmolady wieloowocowej)
2 szkl. wina owocowego lub wody
cukier do smaku
sok z cytryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Marmoladę rozetrzeć z winem, dodać cukier i sok z cytryny do smaku, zagotować. Podprawić zawiesiną z mąki ziemniaczanej i 1/2 szklanki wody, mieszając zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: