Ciastka twarogowe z jabłkami
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			25 dag przetartego sera twarogowego
25 dag mąki + do posypania w czasie wałkowania
25 dag margaryny
1,5 kg jabłek (najlepiej szarych renet)
ew. cukier puder do posypania
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Margarynę posiekać z mąką, dodać ser twarogowy, szybko zarobić ciasto. Wstawić do lodówki, schłodzić. Jabłka obrać, pokroić w ósemki.
Ciasto wałkować na grubość 2-3 mm. Literatką wykrawać krążki. Układać na nich cząstki jabłek w ten sposób, aby zewnętrzna część jabłka opierała się na obwodzie krążka (żeby jabłko zakrywało połowę krążka), po czym przykryć drugą połową ciasta, lekko obcisnąć (na obwodzie ma być widoczne jabłko).
Upiec na złoty kolor, posypać cukrem pudrem.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: