puszka.pl - pysznie!

Ciastka z twarogu i otrąb


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

300 g twarogu
150 g mąki
100 g otrąb
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
2 jaja
cukier waniliowy
sól
50 g cukru pudru do posypania

Przygotowanie:

Mąkę przesiać z proszkiem, dodać przetarty twaróg i pozostałe składniki, zarobić ciasto, schłodzić je.

Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać kieliszkiem lub foremką ciastka, upiec. Posypać cukrem pudrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego

Twoje zapiski: