puszka.pl - pysznie!

Surówka z białej kapusty z selerem naciowym i zieloną papryką


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

100 g białej lub włoskiej kapusty
30 g selera naciowego
1 średnia papryka zielona
25 g orzechów ziemnych
1/2 szkl. jogurtu naturalnego bez cukru
pieprz

Przygotowanie:

Umytą kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzątkiem i odcisnąć. Selera umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Paprykę umyć i po usunięciu gniazda nasiennego pokroić w paseczki. Orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z jogurtem i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-04-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001

Twoje zapiski: