puszka.pl - pysznie!

Zupa z kukurydzy


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1/4 puszki kukurydzy konserwowej
1/2 łyżeczki mąki
4 łyżki mleka zwykłego lub roślinnego
szczypta soli
szczypta cukru
łyżeczka natki do posypania

wywar warzywny:
kawałek selera
1/4 średniej marchwi
1/4 średniej pietruszki

Przygotowanie:

Oczyszczone warzywa rozdrobnić, zalać wrzątkiem, ugotować i odcedzić.

Wywar połączyć z kukurydzą. Z mąki i mleka sporządzić zawiesinę, wlać do gotującego się wywaru z kukurydzą, mieszając zagotować. Dodać przyprawy i natkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001

Twoje zapiski: