puszka.pl - pysznie!

Kapusta (z wody) z bułką tartą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

mała główka kapusty włoskiej lub młodej
2 łyżki masła lub oleju/oliwy
1 łyżka tartej bułki
sól
cukier

Przygotowanie:

Zagotować wodę osoloną i ocukrzoną, na wrzątek wrzucić kapustę oczyszczoną i przekrojoną na pół. Gotować ok. 30 min. bez przykrycia. Wyjąć z wody.

Na rozgrzanej patelni zrumienić bułkę tartą, dodać masło, stopić. Kapustę ułożyć na półmisku, polać masłem z bułką tartą.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2000

Twoje zapiski: