puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

500 g kiszonej kapusty
1 szkl. suchego grochu
sól
kilka ziarenek pieprzu
kilka ziarenek ziela angielskiego
listek laurowy

Przygotowanie:

Poprzedniego dnia namoczyć groch w zimnej, przegotowanej wodzie. W tej samej wodzie ugotować groch odparowując wodę niemal zupełnie. Groch utłuc na pure, jak ziemniaki.

Kapustę zalać wrzątkiem, dodać sól, pieprz, ziele angielskie i listek laurowy, gotować do miękkości. Do kapusty dodać groch, wymieszać, poddusić razem.

Wskazówki i uwagi:

Przerobione na wege.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2000

Twoje zapiski: