puszka.pl - pysznie!

Zupa neapolitańska - krem z pomidorami i żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

włoszczyzna
oliwa do smażenia
świeże pomidory lub przecier pomidorowy
sól
pieprz
oregano
tarty parmezan lub inny ostry ser
+ ryż, makaron lub bagietka

Przygotowanie:

Włoszczyznę drobno pokroić, udusić na oliwie, zalać wodą i ugotować. Zmiksować. Dodać przecier pomidorowy lub świeże pomidory sparzone wrzątkiem, obrane i pokrojone. Przyprawić solą i pieprzem oraz oregano. Na talerzu obficie posypać serem. Podawać z ryżem, makaronem lub bagietką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Apr 30, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: