puszka.pl - pysznie!

Pasta awokado z twarogiem, czosnkiem i koperkiem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

4 awokado średniej wielkości
300 g białego chudego sera
6 łyżeczek jogurtu
3 ząbki czosnku
zielony koperek
sól
pieprz
sok z cytryny

Przygotowanie:

Awokado umyć i przekroić każdy owoc na pół, oczyścić z pestek i wydrążyć miąższ. Skropić sokiem z cytryny, co doda smaku i sprawi, że owoc nie ściemnieje. Zgnieść czosnek, ser rozdrobnić widelcem, połączyć z jogurtem i wyrobić na jednolitą masę (można zmiksować). Wymieszać z miąższem awokado, czosnkiem, pokrojonym na drobno koperkiem, doprawić solą i pieprzem.

Napełnić połówki awokado masą, udekorować obficie koperkiem, oprószyć pieprzem lub odrobiną mielonej papryki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 3, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: