puszka.pl - pysznie!

Pieczarki duszone z winem i odrobiną czosnku


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

500 g pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu do smażenia
łyżeczka mąki
1/3 szkl. białego lub czerwonego wytrawnego wina
łyżka ketchupu
łyżka musztardy
ząbek czosnku
sól
pieprz
cukier
mielona papryka do smaku

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę, usmażyć z pieczarkami aż odparuje sok. Oprószyć mąką, dolać wino, ketchup, musztardę, doprawić do smaku. Poddusić kilka minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 3, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: