Pieczarki duszone z winem i odrobiną czosnku
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
				 dla  2 osób
 dla  2 osób
			
			
	
			500 g pieczarek
2 cebule
2 łyżki tłuszczu do smażenia
łyżeczka mąki
1/3 szkl. białego lub czerwonego wytrawnego wina
łyżka ketchupu
łyżka musztardy
ząbek czosnku
sól
pieprz
cukier
mielona papryka do smaku
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę, usmażyć z pieczarkami aż odparuje sok. Oprószyć mąką, dolać wino, ketchup, musztardę, doprawić do smaku. Poddusić kilka minut.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: