puszka.pl - pysznie!

Sos grzybowy na zasmażce


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

300 g grzybów suszonych
2 łyżki mąki
1 łyżka margaryny
1/2 szkl. smietany kremowki
sól
pieprz
natka

Przygotowanie:

grzyby umyc, namoczyc na noc, ugotowac, odsaczyc, pokrajac w kosteczke. margaryne rozpuscic, wymieszac z maka, rozprowadzic wywarem z grzybow, wlac do pozostalego wywaru, zagotowac mieszajac. dodac grzyby, smietane, pokrojona natke. doprawic sola i pieprzem.

Wskazówki i uwagi:

podawac do jajek na twardo, kasz i makaronow.
Nadesłał(a) Rena, dnia: May 3, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: