puszka.pl - pysznie!

Gruszki w sosie majonezowo-rokforowym

Potrawa zawiera dużo witaminy C.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

4 gruszki
4 liście sałaty jako ozdoba

25 g sera rokfor (roquefort) lub innego pleśniowego
50 g (4 łyżki) majonezu
1 łyżeczka śmietany
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka soku cytrynowego

Przygotowanie:

Wymieszać ser, majonez, śmietanę, zmiażdżony czosnek i sok cytrynowy, dobrze schłodzić w lodówce.

Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i nadziać masą majonezową. Ułożyć na liściach sałaty.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Apr 23, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: