puszka.pl - pysznie!

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i śmietaną, przyprawiana musztardą

Bogate źródło siarki.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

ćwiartka kapusty czerwonej
2 duże jabłka
2 duże cebule
pół szklanki śmietany
sól
pieprz
musztarda
zielenina do przybrania

Przygotowanie:

Kapustę płuczemy, szatkujemy drobno, a głąb (miękką część) trzemy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty. Jabłka trzemy razem ze skórką na tarce o grubych oczkach, polewamy śmietaną by nie ściemniały. Składniki łączymy, doprawiamy, posypujemy zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"

Twoje zapiski: