puszka.pl - pysznie!

Rydze po generalsku


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

1 kg rydzów
2 łyżki tłuszczu do smażenia
2 łyżki ketchupu
5 łyżek śmietany
2 jajka
sól
pieprz
szczypiorek do posypania

Przygotowanie:

Rydze oczyścić, opłukać, odciąć trzony, pokrajać w paski i usmażyć z kapeluszami. Połączyć z ketchupem, śmietaną oraz umytymi i rozbitymi jajkami. Smażyć kilka minut, mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: