puszka.pl - pysznie!

Kapusta pekińska duszona z winem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 główka kapusty pekińskiej
2 łyżki masła lub oleju/oliwy + 1 łyżka na zasmażkę
trochę bulionu z kostki
sól
pieprz
łyżka mąki na zasmażkę
1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina

Przygotowanie:

Kapustę pekińską umyć, poszatkować, włożyć do rondelka, dodać 2 łyżki masła/oleju/oliwy, podlać bulionem z kostki, posolić i popieprzyć. Dusić pod przykryciem.

Pod koniec duszenia wlać wino. Z tłuszczu, mąki i bulionu zrobić zasmażkę, dodać do kapusty, zamieszać, zagotować.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: