puszka.pl - pysznie!

Prosta surówka z kapusty

Bogate źródło siarki.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 2 osób

1/2 główki kapusty
cebula
2-3 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka musztardy
sól
cukier
ew. rzodkiewka do dekoracji

Przygotowanie:

Kapustę płuczemy, szatkujemy drobno, a głąb trzemy na tarce. Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kapusty. Olej rozcieramy z musztardą, dodajemy kilka łyżek przegotowanej wody, sól i cukier do smaku. Polewamy surówkę i dekorujemy rzodkiewką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" - Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"

Twoje zapiski: