Twarożek wiosenny - z ogórkiem, rzodkiewką i zieleniną
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: lakto-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				 dla  4 osób
 dla  4 osób
			
			
	
			400 g białego sera
100 ml śmietany
pęczek rzodkiewek
mały ogórek
pół pęczka szczypiorku
pół pęczka koperku
łyżeczka rzeżuchy
sól
biały pieprz
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Ser rozetrzeć. Umyte rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki. Ogórka obrać i pokroić w półplastry. Zieleninę opłukać, posiekać.
Do twarogu dodać pozostałe składniki, przy czym połowę zieleniny odłożyć. Twarożek wymieszać, przełożyć do salaterki. Udekorować pozostałą zieleniną i zaraz podawać.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: