puszka.pl - pysznie!

Szpinak z groszkiem czarnookim i winegretem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

100 g groszku czarnookiego (a właściwie: fasoli czarne oczko)
garść świeżego szpinaku
1 cebula dymka
2 ząbki czosnku
kminek
kolendra

winegret:
3 łyżki oliwy
sok z połowy cytryny
sól

Przygotowanie:

Groszek namoczyć przez noc, ugotować (ok. 45 min.).

Szpinak drobno pokroić i zblanszować (zalać wrzątkiem, odcedzić). Wymieszać z posiekaną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem, dodać odcedzony groszek, przyprawy i zalać sosem winegret.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-02-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: