puszka.pl - pysznie!

Brzoskwinie w szampanie z kremem malinowym


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

1 mała puszka brzoskwiń
1 szkl. szampana

krem malinowy:
200 g malin (mrożonych lub świeżych)
3/4 szkl. śmietany kremówki
1 opakowanie cukru waniliowego
4 łyżki cukru

Przygotowanie:

Brzoskwinie wyłowić, przełożyć do garnka, zalać szampanem i gotować 5 min. Następnie ostudzić i wstawić do lodówki na 3 godz.

Maliny rozmrozić, parę zostawić do dekoracji, resztę przetrzeć przez sito. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i zwykłym, dodać przecier malinowy.

Brzoskwinie przełożyć do naczyń i przybrać kremem z malinami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 23, 2002
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: