puszka.pl - pysznie!

Babeczki z parmezanem i maślanką


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

160 g (12 łyżek) mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżeczki cukru
2 łyżki (20 g) utartego parmezanu lub innego żółtego ostrego sera
natka
2/3 szkl. (160 ml) maślanki
2 łyżki masła
1 jajko

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, parmezan i posiekaną natkę. Wyrobić z maślanką, masłem i jajkiem. Ciasto włożyć do wysmarowanych masłem foremek na babeczki i piec 20 min. w temperaturze 200°C.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2002-03-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Jedzmy zdrowo" - dodatek specjalny Super Linii, miesięcznika promującego zdrowy styl życia

Twoje zapiski: