puszka.pl - pysznie!

Ravioli z nadzieniem z orzechów i gorgonzoli


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

nadzienie:
20 orzechów np. włoskich, laskowych
pół ząbka czosnku
nać pietruszki
10 dag gorgonzoli
25 dag śmietany
pieprz, sól

ciasto:
30 dag mąki,
trzy jajka

masło
parmezan

Przygotowanie:

Nadzienie: orzechy, pietruszkę i czosnek zmielić, wrzucić do rondla, powoli dusić, później dodać gorgonzoli i śmietany.

Ciasto: 30 dag mąki, trzy jajka - wyrobić i posolić. Rozwałkować na stolnicy. Kroić w kółka, nadziewać farszem i lepić jak nasze pierogi. Gotować przez około 20 minut. Podawać z rozpuszczonym masełkiem lub śmietaną, posypane parmezanem.

Wskazówki i uwagi:

Wino raczej czerwone - może Pinot Nero? Nie widziałam u nas, ale w sklepach winiarskich powinno być.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 3, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:agnieszkamr@poczta.onet.pl

Twoje zapiski: