puszka.pl - pysznie!

Sos zielony (śmietanowy z pesto)

sos do makaronu


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

1/2 zabka czosnku
1/2 lyzki oliwy
1/2 szklanki smietanki
1 lyzka pesto

Przygotowanie:

W malym garnuszku podsmazyc czosnek w oliwie, gdy jeszcze ciagle bialy, dodac lyzke pesto, troche smietanki i rozmacic. Dodac reszte smietanki, doprowadzic do wrzenia na malutkim ogniu, czesto mieszajac, i uwazajac, zeby nie wykipialo. Polac makaron. Posypac swiezo kruszonym pieprzem. Pycha. Mozna tez posypac parmezanem. Salata z endive czy radicchio swietnie do tego pasuje.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Feb 2, 2002
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:Magdalena Bassett

Twoje zapiski: