4 duże ziemniaki
1 Ł margaryny lub oleju do smażenia
1 ł jarzynki
kminek
pieprz ziołowy
Przygotowanie:
Wszystko pod przykryciem (czyli wok MUSI mieć pokrywkę)!! Nie zapominać o mieszaniu (strasznie łatwo się przypala).Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry, wrzucamy do woka razem z margaryną. Smażymy pod przykryciem około 5 minut (nie zapominać o mieszaniu, bo przywrą do dna). Po 5 minutach dolewamy wody (około 0,5 szklanki) i zostawiamy na 2-3 minuty. Dosypujemy przyprawy do smaku. Dalej trzymamy na ogniu aż ziemniaki będą miękkie. Podajemy do stołu :)
Wskazówki i uwagi:
Wszystko pod przykryciem (czyli wok MUSI mieć pokrywkę)!! Nie zapominać o mieszaniu (strasznie łatwo się przypala).
Nadesłał(a) Seth,
dnia: 2002-01-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Moja żona