Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją
Zupa rozgrzewająca - idealna na mrozy!
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
20-30 pieczarek
100-150 g niezbyt dojrzałego serka camembert
5 cebulek szalotek
olej do smażenia
0,5 l bulionu warzywnego
0,5 l mleka
0,5 szklanki śmietany kremówki
2 łyżki mąki
1-2 łyżek soi (ugotowanej lub konserwowej)
sól
pieprz
Przygotowanie:
Odciąć nóżki od kapeluszy pieczarek, kapelusze wypełnić serem camambert.
Nóżki posiekać i podsmażyć z posiekaną cebulą. Zalać bulionem i mlekiem. Rozprowadzić mąkę ze śmietaną i wlać do zupy. Gotować przez 5 minut. Dodać soję, sól i pieprz.
Włożyć wypełnione serem kapelusze i gotować przez 2-3 minuty.
Wskazówki i uwagi:
Krysia Thomspon radzi: "Ser camembert niezbyt dojrzały to taki, który jest nie_rozlazły i mało pachnący."
Twoje zapiski: