puszka.pl - pysznie!

Węgierski gulasz ziemniaczany (z papryką i pomidorami)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

10-12 ziemniaków
400 g pomidorów
1 zielona papryka
3-4 cebule
2 łyżki oleju do smażenia

1 łyżka papryki w proszku
1 kostka bulionowa
sól
pieprz
tymianek lub bazylia

Przygotowanie:

Pokroić cebulę, podsmażyć na margarynie lub oleju. Dodać paprykę w proszku i 300 ml wody, gotować aż woda się wygotuje.

W międzyczasie obrać i pokroić ziemniaki, pomidory i paprykę. Włożyć je do garnka z cebulą, zalać wodą, dodać kostkę bulionową i gotować 20-25 minut. Przyprawić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-27 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara Nalepa

Twoje zapiski: