Węgierski gulasz ziemniaczany (z papryką i pomidorami)
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			10-12 ziemniaków
400 g pomidorów
1 zielona papryka
3-4 cebule
2 łyżki oleju do smażenia
1 łyżka papryki w proszku
1 kostka bulionowa
sól
pieprz
tymianek lub bazylia
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Pokroić cebulę, podsmażyć na margarynie lub oleju. Dodać paprykę w proszku i 300 ml wody, gotować aż woda się wygotuje.
W międzyczasie obrać i pokroić ziemniaki, pomidory i paprykę. Włożyć je do garnka z cebulą, zalać wodą, dodać kostkę bulionową i gotować 20-25 minut. Przyprawić.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: