puszka.pl - pysznie!

Ziemniaczane ratatouille


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

0,7 kg ziemniaków
0,4 kg cukini zielonej i żółtej
2 czerwone papryki
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy do smażenia
4 duże pomidory
1 łyżeczka oregano (lebiodki)
1 łyżeczka bazylii
sól
pieprz
12 czarnych oliwek do przybrania

Przygotowanie:

Pokroić warzywa. Podgrzać oliwę na patelni, wrzucić pokrojony czosnek, potem cebulę, podsmażyć na zloty kolor. Wrzucić ziemniaki, cukinie i paprykę. Smażyć na małym ogniu pod pokrywką około 10 minut. Mieszać od czasu do czasu.

Dodać pomidory i przyprawy i dusić jeszcze 10 minut. Ewentualnie dodać łyżkę wody. Posiekać oliwki i posypać na koniec.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 27, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Barbara

Twoje zapiski: