puszka.pl - pysznie!

Zupa z awokado z ziemniakami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2-3 dojrzałe awokado
8 ziemniaków
2 duże pory
masło lub oliwa do smażenia
2 litry bulionu lub 2 litry wody + 4 kostki rosołowe
sól
przyprawy

Przygotowanie:

Pory pokroić, podsmażyć w dużym garnku na maśle lub oliwie tak, aby zrobiły się miękkie. Dodać wodę, bulion i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez 20-30 min.
Na końcu dodać rozgniecione widelcem awokado i doprawić do smaku.

Podawać np. z francuskim pieczywem i ostrym serem żółtym.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-12-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Katarzyna Nowak

Twoje zapiski: