Ostra sałatka z makaronem, smażonymi warzywami i ciecierzycą
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
szkl. ugotowanego makaronu rurki, razowego lub graham
1/2 małej zielonej papryki
1 łodyga selera naciowego
1 mała marchewka
1/4 średniej cebuli
szczypta imbiru
1 łyżeczka oliwy do smażenia
1/4 odsączonej ciecierzycy z puszki
natka
winegret:
1 łyżeczka oliwy extra vergine
1/2 łyżeczki octu winnego
1/2 łyżeczki musztardy
sól
pieprz
Przygotowanie:
Warzywa po umyciu i obraniu pokroić w drobną kostkę, posypać imbirem i podsmażyć na łyżeczce oliwy.
Makaron włożyć do miski i wymieszać z ciecierzycą, natką, łyżeczką oliwy, octem i musztardą, dodać gorące warzywa, doprawić i ponownie wymieszać.
Twoje zapiski: