puszka.pl - pysznie!

Sznycle z bakłażanów przekładane sosem z fety


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

1 bakłażan
3 łyżki mąki
1 jajko
3 łyżki oliwy do smażenia

sos do przełożenia:
25 g sera feta
1 jajko
3 łyżeczki natki pietruszki
pieprz

Przygotowanie:

Ser feta rozgnieść widelcem, rozbić jajko, dodać natkę i pieprz.

Bakłażana pokroić w krążki o grubości 1 cm, panierować w mące i podsmażyć. Każdy krążek usmażonego bakłażana polać wcześniej przygotowanym sosem i przykryć drugim krążkiem. Panierować w mące i jajku, usmażyć na oliwie. Podawać na ciepło.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 11/2001

Twoje zapiski: