Kasza jęczmienna zapiekana z jajkami
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: ovo-wege
		
	
		
			Składniki:
			
				 dla  4 osób
 dla  4 osób
			
			
	
			3/4 szkl. pęczaku (kaszy jęczmiennej z całego ziarna)
2 małe cebule (razem ok. 150 g)
1 ząbek czosnku
2 jajka
olej do smażenia
sól
gałka muszkatołowa
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Kaszę ugotować w osolonej wodzie (w porcjach 1:3), odcedzić. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, usmażyć na 1 łyżce oleju, dodać kaszę i przyrumienić mieszając i uważając, żeby kasza się nie przypaliła.
Dodać rozbełtane jajka przyprawione solą i gałką muszkatołową. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec kilkanaście minut w rozgrzanym piekarniku.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: