puszka.pl - pysznie!

Sałatka z awokado z jabłkiem i cebulą

Sałatka aktorki Anny Samusionek.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

awokado
cebula
jabłko
sól
pieprz
sok z cytryny
odrobina majonezu

do przybrania: natka pietruszki, plasterki pomarańczy lub cytryny

Przygotowanie:

Miąższ wydrążony z awokado pokroić w kostkę, dodać drobno pokrojoną cebulę i jabłko. Przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodać odrobinę majonezu. Wymieszać i wypełnić tym wydrążone połówki awokado.

Przybrać natką pietruszki, plasterkami pomarańczy lub cytryny. Przed podaniem dobrze schłodzić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, nr 9/2001

Twoje zapiski: