puszka.pl - pysznie!

Szpinak z fasolą Piękny Jaś


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasola Piękny Jaś
pomidor
por
kilka ząbków czosnku
6 listków świeżej szałwi

1/2 kg świeżego szpinaku
cebula
masło lub olej do smażenia
2 posiekane szalotki

Przygotowanie:

Namoczyć fasolę dzień wcześniej, ugotować z pokrojonym pomidorem, porem, czosnkiem i szałwią.

Szpinak pokroić z grubsza, udusić z cebulą na maśle lub oleju. Dodać fasolę (nie wlewać całego płynu jeśli jest go za dużo), do tego 2 posiekane szalotki i 2 ząbki zmiażdżonego czosnku, jeszcze chwilę poddusić.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Nov 18, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Ela

Twoje zapiski: