puszka.pl - pysznie!

Zupa serowa z serka topionego


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

0,5 l rosołu warzywnego lub woda + kostka rosołowa
mały por
duża marchew
100 g serka topionego pieczarkowego
ew. śmietana
ew. mąka
do podania: grzanki + natka pietruchy

Przygotowanie:

Do gotującego rosołku zetrzeć na tarce por i marchew, gotować. Jak będą miękkie, dodać serek, mieszać do rozpuszczenia. Później zabielić śmietaną i mąką. W oryginalnym przepisie było napisane, że niekoniecznie trzeba zabielać, ale ja zabieliłam, przez co zupa była nadmiernie syta, ale dobra.

No i na talerzyk. Do tego grzanki (czyli pokrojone w kostkę kromki chleba, rzucone na patelnię na małą ilość tłuszczu i podsmażone - mniam!) i natkę pietruchy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: ?

Twoje zapiski: