puszka.pl - pysznie!

Smażone panierowane plastry cukinii


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

6 cukinii
3 jajka
sól
pieprz
2 łyżki mąki
12,5 dag tartej bułki
4 łyżki oliwy do smażenia

Przygotowanie:

Pokrój cukinię w plastry. Jajka ubij i posól i popieprz. Cukinię obtocz delikatnie w mące, zanurz w jajkach, a następnie z obu stron obtocz w tartej bułce.

Rozgrzej oliwę na głębokiej patelni i smaż plastry po kilka minut z obu stron, aż będą złociste. Rozłóż je na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Posól, podawaj gorące.

Wskazówki i uwagi:

Możesz je dosmaczyć czarnymi oliwkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 10/2001

Twoje zapiski: