puszka.pl - pysznie!

Brukselka duszona w sosie pomidorowym

Podawać np. z ryżem ugotowanym na sypko.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

150 g brukselki
50 g cebuli
łyżeczka oleju/ oliwy do smażenia
łyżka mleka zwykłego lub roślinnego
łyżka koncentratu pomidorowego

Przygotowanie:

Cebulę pokroić i zeszklić na patelni, dodać brukselkę, podlać niewielką ilością wody z mlekiem i dusić ok. 10 min.

Wywar z brukselki rozmieszać z koncentratem pomidorowym. Brukselkę polać sosem pomidorowym.

Wskazówki i uwagi:

Do tej ilości potrzeba 50 g ryżu (waga przed ugotowaniem).
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001

Twoje zapiski: