puszka.pl - pysznie!

por zapiekany z jabłkiem


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 sredni por
1 jablko
1/2 lyzeczki oliwy
lyzeczka ziaren sezamu
50 g kielkow fasoli mung
5 lyzek serka homogenizowanego
5 lyzek jogurtu naturalnego bez cukru
1 jajko

Przygotowanie:

pora pokroic w drobne talarki, jablko zetrzec na tarce. pora poddusic na oliwie, dodac jablko i zrumieniony na patelni bez tluszczu sezam. serek wymieszac z jajkiem i jogurtem, polaczyc z porem i jablkiem, dodac 1/3 kielkow fasoli mung. zapiekac 40 min. w temp. 200 stoni. po wyjeciu posypac reszta kielkow.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001

Twoje zapiski: