puszka.pl - pysznie!

Ciecierzyca połączona na patelni ze szpinakiem i cebulką

Basia: "Zjadam z chlebem, ale pewnie można z kaszą, ziemniakami, ryżem... jak kto lubi ;-)"


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ciecierzyca ugotowana - szklanka
cebula
mrożony szpinak - paczka (lub odpowiednia ilość świeżego)
sól
pieprz
imbir
gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Na patelni podsmażam na złoto cebulkę, wrzucam na to paczkę mrożonego szpinaku (jak jest świeży, to posiekany świeży ;-), podgrzewam, do tego wrzucam ugotowaną ciecierzycę (wedle gustu i liczby biesiadników, ale tak ok. szklanki już po ugotowaniu), doprawiam solą, pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową, i gotowe.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-11-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Basia z pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: