Ciecierzyca połączona na patelni ze szpinakiem i cebulką
		
			Basia: "Zjadam z chlebem, ale pewnie można z kaszą, ziemniakami, ryżem... jak kto lubi ;-)"
		
		
		
		
		
	 
	
		
	
	
		
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska
		
	
		
			Składniki:
			
			
	
			ciecierzyca ugotowana - szklanka
cebula
mrożony szpinak - paczka (lub odpowiednia ilość świeżego)
sól
pieprz
imbir
gałka muszkatołowa
		 
		
	 
	
	
		Przygotowanie: 
			
		
		Na patelni podsmażam na złoto cebulkę, wrzucam na to paczkę mrożonego szpinaku (jak jest świeży, to posiekany świeży ;-), podgrzewam, do tego wrzucam ugotowaną ciecierzycę (wedle gustu i liczby biesiadników, ale tak ok. szklanki już po ugotowaniu), doprawiam solą, pieprzem, imbirem, gałką muszkatołową, i gotowe.
	 
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
		Twoje zapiski: